Programtervezet

Hulladékmentes szakmai vásárt rendezünk Mosonmagyaróváron a Flesch Központnál 2022. május 8-án, amelyre sok szeretettel várjuk az érdeklődőket.
Mivel készülünk?
Helyi és környékbeli kistermelők, adalékanyag- és tartósítószermentes finomságai és kézművesek egyedi alkotásaiból álló kirakodóvásár.
Szakmai beszélgetések, bemutatók meghívott vendégeinkkel.
Érkezik a Humusz Szövetség, mely már 25 éve dolgozik a hulladékszegény, környezettudatos életmód elősegítéséért.
Vendégünk lesz a Mindenegyüttmegy Egyesület, akik a Gyüttment fesztivál szervezői. Ez az ország egyetlen, teljesen hulladékmentes fesztiválja.
Meghívtuk Tóth Andit, a Dobd ki a szemetest! Hulladékcsökkentés lépésről lépésre könyv írója. Közönségtalálkozóra, könyv vásárlásra és dedikálásra is lesz lehetőség.
Több helyi érdekeltségű vendégünk is lesz. Ismerjük meg a Kétfecske, a Rebútor és a HaliTerra projektek megálmodóit, tevékenységüket és céljaikat.
A kisebbeknek Kalap Jakab, környezettudatos Madarak és fák című koncertjével és öko játszóházzal készülünk.
Régi mesterségek is bemutatkoznak a hulladékmentesség jegyében. Emellett animátor programok keretében, modernkori hulladékból újrahasznosított termékeket készíthetnek a gyerekek és felnőttek egyaránt.
FIGYELEM! A területen nem lesznek szemetesek kihelyezve, a vendéglátást is szeretnénk teljesen hulladékmentesen megoldani, így fontos a résztvevők együttműködése. Ezért kérünk mindenkit hozzon magával evőeszközt, tányért, poharat illetve tárolóedényeket, akár csomagoló anyagokat a vásári portékák számára. Árusaink nem fognak egyszer használatos műanyag csomagolást adni a termékeikhez.
A program a „VirágzÓvár: közösségépítő kezdeményezések megvalósítása” című TOP-7.1.1-16-H-006-3 kódszámú felhívás keretében a „Vasárnap Vásárnap! A Szigetközi Szatyor hulladékmentes nagyvására Mosonmagyaróváron” projektcímmel benyújtott pályázaton belül (projektazonosító: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2021-02148) a Szigetközi Szatyor Alapítvány szervezésében valósul meg. A rendezvény az Európai Unió és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

2022.04.21.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.