Közösségi szolgálat

A Szigetközi Szatyor Alapítvány célja

Az Alapítvány célja a Győr-Moson-Sopron megye területén gazdálkodó helyi termelők és kézművesek támogatása, valamint a lakosság körében a tudatos vásárlás, egészséges táplálkozás, környezettudatosság, a közvetlen helyi termelő-fogyasztó kapcsolat előnyeinek szélesebb körben ismertté tételének támogatása továbbá a fogyasztók és termelők közötti kapcsolatépítés.

Szigetközi Szatyor Vásárok 2021-ben

A Szigetközi Szatyor Alapítvány kistérségi önkormányzatokkal és civil szervezetekkel együttműködve, vásárokat szervez a helyi termékek és termelők, kézművesek támogatása céljából.

A rendezvények időpontjai márciustól októberig:
• Vándor vásárok különböző szigetközi helyszíneken a hónap első vasárnapján
• Rajkai Vásár minden hónap második vasárnapján, Rajkán
• Dunaszegi Szatyor Vásár minden hónap harmadik vasárnapján, Dunaszegen

A rendezvényeken végezhető tevékenységek

• Szombati napokon a vásárok előkészületi munkálataiban való részvétel. Általában 1.5-2 óra. A helyszínen a termelők sátorhelyeinek kijelölése jelző szalaggal, kész tervrajz alapján
• A vasárnapi vásárnapok alkalmával kora reggeli órákban tereprendezés, (plakátok molinók kihelyezése) a termelők fogadása és a helyükre irányítása. Adminisztrációs feladatok. Egyéb anyagmozgatás. (sátor állítás, sörpad pakolás) A vásárok végeztével elpakolás. A vásárok időtartama 8.00h – 13.00h
• A vásárok alatt animátori feladatok ellátása, szórólap osztás, belépők osztása, a résztvevők számlálása, egyéb aktuális rendezvényszervezői feladatok ellátása

Aktuális információk és referenciák a Szigetközi Szatyor Közösség Facebook és Instagram oldalán, illetve a YouTube videóinkon.

Kisalföldi Kosár Bevásárló Közösség Győrben

Az alapítvány önkéntesei bevásárló közösséget üzemeltetnek Győrben. Itt internetes előrendelés alapján lehet helyi termékekhez jutni, melyeket heti rendszerességgel csütörtökönként, a Torula Művésztérben lehet átvenni.

A munkavégzés időpontja és helyszíne

Győr, Budai út 7. csütörtökönként 14.30h és 17.30h között

A közösségben végezhető tevékenységek

• A koordinátorok irányítása mellett, a beérkező termékek szortírozása a vevők rendelései alapján a vevők „kosaraiba”
• Adminisztrációs tevékenység
• Animátori tevékenység. A vevők irányítása a megfelelő átvételi ponthoz és a pénztárhoz

Aktuális információk és referenciák a kisalfoldikosar.hu weboldalon vagy a Kisalföldi Kosár Közösség Facebook és Instagram oldalain.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.