Szigetközi Szatyor a Flesch-központnál

Új helyszínre költözik a Szigetközi Szatyor

A négy éve indult civil kezdeményezés, a Szigetközi Szatyor új helyszínre költözik: csütörtöktől a Flesch-központhoz várják az őstermelők a vásárlóikat és az érdeklődőket.

Szigetközi Szatyor névvel a tudatos vásárlást népszerűsítő kezdeményezés indult négy éve, mely a helyi termelők és vásárlók között kíván kapcsolatot teremteni. Egy fiatal édesapa, Balogh Zoltán áll a kezdeményezés mögött.

Korábban a csütörtöki Kult-utca keretében találtuk meg a helyben termett finomságokat, míg a tél folyamán a magyaróvári egyetemi karon válogathattunk a termékek között. Ebben a szezonban új helyszínre költözik a Szigetközi Szatyor közösség.

– Alapítványunk célja Mosonmagyaróvár és vonzáskörzetében a tudatos táplálkozás népszerűsítése, a minőségi helyi termékek és termelők felkutatása, támogatása. A Szatyor nyári időszakban a hagyományokhoz híven heti szinten szervez termelő-vásárló találkozókat. Továbbra is várjuk a helyi termelők csatlakozását – tudtuk meg Balogh Zoltántól.

Idén a nyári időszakban – várhatóan szeptember közepéig – a találkozóikat minden csütörtökön délután 4 órától a Flesch-központnál felállított sátraknál Mosonmagyaróvári Tudatos Vásárlók Klubja néven rendezik meg a művelődési házzal karöltve. A vásárlókat kóstolókkal és egyéb programokkal is várják csütörtökön a Flesch-központhoz.

– Szeretnénk, hogy minél több emberhez eljussanak a minőségi helyi termékek, ezért fogtunk idén össze a Flesch Károly Kulturális Központtal. Az új helyszínnel az a célunk, hogy egy új érdeklődői réteg közelébe juttassuk el ezeket a termékeket és hívjuk fel a figyelmet az általunk támogatott termelőkre, kézművesekre – magyarázta az ötletgazda azt, hogy miért is választották az új helyszínt.

– A már megszokott minőségi helyi termékek mellett biozöldség-előrendelési lehetőséget biztosítunk közvetlenül egy biokertészetből. Önkéntes segítőink jóvoltából zöldségturmix-kóstolóval és egyéb egészségtudatos programokkal készülünk. A kiegészítő szórakoztató rendezvényekről sem feledkezünk meg. A gyermekek részére óriás buborékfújó, óriás fajátékok, minden alkalommal új meglepetés szerepel a terveink között – avatott be
Balogh Zoltán.

Az alapítvány célja Mosonmagyaróváron és vonzáskörzetében a tudatos táplálkozás népszerűsítése.

A nyár záróakkordjaként tervezik egy hagyományteremtő Szigetközi Szatyor nagyvásár megrendezését is. Erre később részletesebben is visszatérünk. Aktuális friss információk továbbra is a Szigetközi Szatyor Közösség Facebook-oldalán és a helyszínen találhatók.

(forrás, Mészely Réka)

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.