2019 éves szakmai beszámoló Szigetközi Szatyor Alapítvány

Az év első negyedében, a 2019 tavaszára halasztott NEA-E-18-0162 „Vasárnap – vásárnap! Szigetközi Szatyor hagyományteremtő nagyvására” megnevezésű programunk előkészületi munkái folytak.

Az ásványrárói Major tulajdonosaival a fenn említett rendezvény, és további öt alkalom lebonyolításáról született megállapodás.

A program szervezési munkái közben, több újabb szervezettel vettük fel a kapcsolatot, és működtünk aktívan együtt.

  • Kapcsolatfelvétel a MEGY egyesülettel hulladékmentesítési projekt, és hulladékmentes vásársorozat kivitelezésének lehetőségeiről.
  • Kapcsolatfelvétel Szombathelyi Tiborral az „Élet Iskola – önfenntartó mintagazdaságok” országos hálózatának ügyében.
  • Kapcsolatfelvétel a mosonmagyaróvári Széchenyi István Egyetem, Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar Hallgatói Önkormányzatával az egyetemi aktivisták mozgósítása céljából.

A sikeresen lebonyolított március 10.-ei rendezvényünk után a további ásványrárói rendezvények szervezése és kivitelezése volt a legfőbb feladatunk.

Mindemellett előkészítettünk és beadtunk két pályázatot, igyekeztünk újraindítani a sajt, és biozöldség rendelési csoportunkat.

Felkéréseknek eleget téve részt vettünk Mosonmagyaróváron „Virágzó Közösségek pünkösdi forgataga” rendezvényén, a PÉLDA Egyesület „1. Példás Sport és Egészségnap” -ján, valamint társszervezőként Mosonmagyaróváron a Szigetköz Piknik vásári forgatagának kivitelezésében.

Az év utolsó részében egy új bevásárló közösség szervezésétét kezdtük el, további árusítási helyeket térképeztünk fel támogató tagjaink számára, továbbá elkezdtük a 2020-as évad feladatainak előkészületeit.

Az évet stílusosan egy bónusz adventi vásárral zártuk, ismét a jól bevált ásványrárói helyszínen.

A programok, rendezvények, felhívások megtalálhatóak archiválva a weboldalunkon, és a Szigetközi Szatyor Közösség Facebook oldalán és kapcsolódó csoportjaiban.

 

Pályázatok:

A Szigetközi Szatyor Alapítvány 2019. évben vissza nem térítendő támogatásban részesült a Nemzeti Együttműködési Alap pályázatán Hagyományunk, örökségünk! Szigetközi Szatyor vásár és hagyományőrző találkozó című programja megvalósítására.

A pályázat adatai:

Támogató szervezet:  Bethlen Gábor Alapkezelő Nonprofit Kft.

Pályázat címe: Hagyományunk, örökségünk! Szigetközi Szatyor vásár és hagyományőrző találkozó

Pályázati azonosító: NEA-E-19-0195

Támogatási időszak: 2019. január 1. – 2020. május 31.

Támogatási összeg: 2.000.000 Forint

Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.