Szigetközi Szatyor Vásár a Majorban

Vasárnap Vásárnap! A Szigetközi Szatyor hagyományteremtő nagyvására!

2019.március 10-én vasárnap az ásványrárói Major ad otthont a szezonnyitó nagyvásárnak.

A programokról és tervekről dióhéjban:

Ásványrárón március 10-én vasárnap a Hédervári út 10. szám alatt a Major udvarán 8-15 óráig szabadtéri gyermek programokkal fűszerezve várják kedves Látogatókat. A vásáron megtalálható lesz a kézműves élelmiszerektől,(sajtok, húsok, szörp, lekvár, tészták, szezonális zöldség gyümölcs, méz, savanyúság, sütemény) a képzőművészeken át (keramikus, fazekas, bőrdíszműves, ruha készítő), minden ami a hagyományok őrzése és a vásár nívójában helyet érdemel.

Gasztronómiai kínálat: Megyerikum hurka, kolbász, lángos, házi rétes, amit szigetközi mesterek készítenek!

Érkezéskor mindenkit forró teával köszöntenek a vásár szervezői!

A piac ebben az évben tavasztól őszig minden hónap utolsó vasárnapján várja azokat a kedves érdeklődőket, akiknek fontos kultúránk, hagyományaink életben tartása, azok akik a családjaikkal együtt szeretnék újra átélni ezt az életérzést, amit gyerekeink megismerhetnek és értékeit a jövőben továbbvihetik.

Mivel a Szigetközi Szatyor Alapítvány és A Major tulajdonosai számára fontos a hulladékmentesség, ezért a rendezők már elkötelezték magukat. A március 10-i Vasárnap Vásárnapon elsőként a régióban csak lebomló evőeszközöket, tányérokat, poharakat használnak majd, amiket A Major területén komposztálnak!

További információ a rendezvényről a Szigetközi Szatyor közösségi oldalán található.

(forrás)

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.