2018 éves szakmai beszámoló Szigetközi Szatyor Alapítvány

Az év elején folytattuk a már múlt évben megkezdett, havi rendszerességgel megrendezésre kerülő Tudatos Vásárlók Klub-ja rendezvénysorozatunkat. Ezt a mosonmagyaróvári Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar aulájában az egyetemmel való közreműködéssel rendeztünk meg, 2017 szeptemberétől 2018 májusáig. Itt a termelőkkel való találkozáson kívül lehetőséget teremtettünk előrendelt biozöldségek átvételére is, melyet a Rábcakapi Biokertészetből hoztunk el a helyszínre.

2018 márciusában az RDV ETT meghívására képviseltettük az Alapítványt a “Műhely a Duna-menti helyi termékes együttműködésről” című projekt rendezvényén, mely a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával valósul meg. Itt lehetőségünk nyílt felvenni a kapcsolatot több hasonló szervezettel, magánszeméllyel.

Az év első felében pályázatot nyújtottunk be Emberi Erőforrás Támogatáskezelőnél NEA eszköz, és NEA egyedi támogatás címsorokban.
Az egyik sikeresnek bizonyult így pályázatot nyertünk mely azonosítószáma: NEA-E-18-0162, így azonnal elkezdődtek a kivitelezési folyamatok.

Május közepén a Közösségek Hete – Cselekvő közösségek délutánja országos rendezvény részprogramjaként indítottuk rendezvénysorozatunk nyitóprogramját, az első csütörtöki Szatyor délutánunkat.

Szeptember végéig minden csütörtök délután megrendezésre kerültek a helyi  termék népszerűsítő vásáraink Mosonmagyaróváron, melyeket zenével és gyermekprogramokkal igyekeztünk színesebbé tenni.

2018 10.-én, a PÉLDA Egyesület a Szigetközi Gyermekekért civil szervezet és a Szigetközi Szatyor Alapítvány együttműködése kapcsán megvalósult „KÖZÉTKEZTETÉSI KEREKASZTAL” című szakmai workshop, melyen társszervezőként vettünk részt.

Az év utolsó hónapjaiban a 2019 év elejére tervezett nagyvásárunk előkészületi munkái folytak.

 

 

Pályázatok:

A Szigetközi Szatyor Alapítvány 2018. évben vissza nem térítendő támogatásban részesült a Nemzeti Együttműködési Alap pályázatán Vasárnap-vásárnap! Szigetközi Szatyor hagyományteremtő nagyvására című programja megvalósítására.

A pályázat adatai:

Támogató szervezet:Emberi Erőforrások Minisztériuma

Lebonyolító: Emberi Erőforrás Támogatáskezelő

Pályázat címe: Vasárnap-vásárnap! Szigetközi Szatyor hagyományteremtő nagyvására

Pályázati azonosító: NEA-E-18-0162

Támogatási időszak: 2018. január 1- 2019. május 31.

Támogatási összeg: 2.300.000 Forint

Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.