2020 éves szakmai beszámoló Szigetközi Szatyor Alapítvány

A 2020-as év első negyedévében előkészületi munkák folytak. Egy NEA pályázatunk kivitelezése állt előttünk melyet április hónapra terveztünk megvalósítani. Márciusra mindent újra kellett terveznünk a vírus megjelenése miatt.

Gyors reagálásra volt szükség, így állandó aktív munka mellet helyi termelői piacok kialakításába kezdtünk, több kistérségi Önkormányzattal együttműködve. Végül Rajkán és Dunaszegen indítottunk helyi termelői piacot. Amint a vírushelyzet megengedte, azonnal bevontuk az addigra kétségbeesett helyzetbe került kézműveseket is, és elkezdtük ezen helyszínek továbbfejlesztését, és vásárokká alakítottuk át. Nyár közepére, Máriakálnokon is el tudtunk indítani egy rendezvénysorozatot. Végül Rajkán a NEA pályázat kivitelezésével tudtuk megkoronázni vásárszervezési munkánkat. Nagy örömünkre szolgált, hogy Nagy István Agrárminiszter Úr végre el tudta fogadni meghívásunkat, és az országos sajtó előtt is nagyra értékelte tevékenységünket.

Év közepén elindítottunk egy Bevásárló Közösséget is. A Kisalföldi Kosár Közösség Győr vonzáskörzetét lesz majd hivatott, helyi termékekkel ellátni. A vásárszezon októberi zárásával, minden erőnket, ezen projekt rendszerépítésére fordítottuk.

A pályázatfigyelés és pályázatírás is szerves, és fontos része volt az évnek. 2020-ban a megnövekedett teendők mellet, sokkal jobban láthatóvá vált mennyire fontos a munkánk valamint, hogy milyen irányban kell tovább dolgoznunk. Több sikeresen elnyert pályázatot is magunkénak tudhatunk, ami
megerősít minket abban, hogy szakmailag jó irányba haladunk munkánkkal.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.