2021 éves szakmai beszámoló Szigetközi Szatyor Alapítvány

A 2021-as év első negyedéve a már megszokott vásárszezon előkészületi munkákkal telt. Idén sem volt könnyű a tervezés a vírushelyzet okán. Előrelátóan ugyanerre az időre terveztük be a Kisalföldi Kosár Közösség működési rendszerének fejlesztési feladatait.

Tavasztól őszig az idei évben még több helyszínen sikerült népszerűsítenünk a régió kézműves termékeit. Havi egy alkalommal vásárüzemeltetési engedélyt kértünk Rajka és Dunaszeg településekre ahol az egész szezon alatt tematikus vásárokat szerveztünk. Mindemellett külsős segítők alkalmazásával és önkénteseink segítségével több egyéb helyszínen is meg tudtunk jelenni a kistérségben. Dunaremetén, Halászin, Jánossomorján, és Lébényben ismerkedhettek meg a környéken lakók az általunk promotált helyi kistermelőkkel és kézművesekkel.

2021-ben az eddiginél lényegesebben nagyobb figyelmet szenteltünk a közösségi médiában megjelenő videós és reklám kisfilmes megjelenésekre melyet egy NEA pályázat tudtunk megvalósítani. A már évek óta húzódó vírushelyzet hátrányos hatásait sikerült ezen reklámok segítségével kiegyensúlyoznunk. Valamint aktívan archiválnunk a 2021-es év eredményeit.

Tovább igyekeztük erősíteni közösség építő céljainkat, és a fiatalok bevonását a munkába. Közösségi szolgálattal kapcsolatban számos intézménnyel kötöttünk együttműködési szerződést.

A pályázatfigyelés és pályázatírás továbbra is szerves része a munkának.

 

Pályázatok:

A Szigetközi Szatyor Alapítvány 2021. évben vissza nem térítendő támogatásban részesült a Nemzeti Együttműködési Alap pályázatán  Szabadtéri Szigetközi Szatyor vásárok működtetésének biztosítása című programja megvalósítására.

A pályázat adatai:

Támogató szervezet: Bethlen Gábor Alapkezelő Nonprofit Kft.

Pályázat címe:  Szabadtéri Szigetközi Szatyor vásárok működtetésének biztosítása

Pályázati azonosító: NEAE-KP-1-2021/1-000483

Támogatási időszak: 2021. április 1. – 2022. március 31.

Támogatási összeg: 1.850.000 Forint

 

A Szigetközi Szatyor Alapítvány 2021. évben vissza nem térítendő támogatásban részesült a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretében “civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása” című alprogram pályázatán A Szigetközi Szatyor Alapítvány munkáját támogató gépjármű beszerzése című programja megvalósítására.

A pályázat adatai:

Támogató: Miniszterelnökség

Lebonyolító: Bethlen Gábor Alapkezelő Nonprofit Kft.

Pályázat címe: A Szigetközi Szatyor Alapítvány munkáját támogató gépjármű beszerzése

Pályázati azonosító: FCA-KP-1-2021/2-001430

Támogatási időszak: 2021. január 1. – 2022. december 31.

Támogatási összeg: 5.000.000 Forint

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.