2022 éves szakmai beszámoló Szigetközi Szatyor Alapítvány

Az alapítvány fő tevékenysége a 2022-es évben is a régió kistermelői és kézműves partnereinek támogatása volt kézműves vásárok szervezése útján. Az idei szezonban ismét új helyszíneken sikerült együttműködési megállapodásokat kötnünk, és így új helyszíneken, köztük Dunaszentpálon és Mosonmagyaróváron is sikeresen tudtunk megjelenni partnereinkkel. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén találkozhattak a helyi termékekkel az érdeklődők a már megszokott Dunaszegen, Rajkán, Halászin, Máriakálnokon, Dunaremetén és Lébényben is a már megszokott módon, külső vállalkozó rendezvényszervezők segítségével.
Feltétlen ki kell emelnünk egy rég tervezett projekt megvalósítását, egy teljesen hulladékmentes mintavásár megrendezését. Ilyen jellegű összekapcsolása a hulladékmentességnek és egy vásári rendezvénynek nem csak a régióban, de országos szinten is egyedülállónak mondható. A „Vasárnap Vásárnap! A Szigetközi Szatyor hulladékmentes nagyvására Mosonmagyaróváron” megvalósítása a TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2021-02148 pályázati forrásból valósulhatott meg.
Ezen projekt magába foglalta azokat a célokat, amelyeket az idei évben is célul tűztük ki, és a továbbiakban is ezen elvek mentén szeretnénk munkánkat folytatni. A projekt célja a környékbeli őstermelők, kistermelők, kézművesek termékeinek népszerűsítése egy vásári nagyrendezvény formájában. A tervezett koncert és programok közösségteremtő kulturális rendezvénybe fonják egy városi piac létrehozását. Célunk a környékbeli termelők regisztrációra, Szigetközi Szatyor programhoz és termelői közösséghez való csatlakozásra biztatása, ezáltal a társadalmi együttműködés erősítése. Tervünk a lakosság környezettudatos vásárlói szokásokra való rávezetése, felhívás a környezettudatosság fontosságára a hétköznapi gyakorlatban, vásárlói szokásokban. Ennek elérése érdekében fontosnak tartjuk fiatalabb generációk bevonását, az érdeklődés felkeltését a környezettudatos szemlélet, hulladékmentes vásárlói szokások kialakítása iránt.
Az év során sikerült megerősíteni a Kisalföldi Kosár bevásárló közösség aktív magját és elérni arra a szintre, hogy a projekt egy önálló civil szervezetként működjön tovább, az Alapítványunk további támogatása kíséretében.

 

Pályázatok:

A Szigetközi Szatyor Alapítvány 2022. évben vissza nem térítendő támogatásban részesült a Nemzeti Együttműködési Alap pályázatán Szabadtéri Szigetközi Szatyor vásárok működtetésének biztosítása 2022 című programja megvalósítására.

A pályázat adatai:

Támogató szervezet: Bethlen Gábor Alapkezelő Nonprofit Kft.
Pályázat címe: Szabadtéri Szigetközi Szatyor vásárok működtetésének biztosítása 2022
Pályázati azonosító: NEAO-KP-1-2022/1-000505
Támogatási időszak: 2022. április 1. – 2023. március 31.
Támogatási összeg: 150.000 Forint

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.